Adresse:

v/ KFUM og KFUK

Danmarksgade 52

9000 Aalborg

Telefon: 42 46 10 51

E-mail: aalborg@ventilen.dk

Åbningstider:

Telefon: Åben i dagstimerne på hverdage. Hvis ikke vi tager den, så ringer vi tilbage så snart vi kan (inden for én hverdag). 

 

Mødested: Tre mandage om måneden fra kl. 17:30-20:30.

Hver søndag fra kl. 15:00-18:00.

 

Vi tager kun nye ind om søndagen, hvor du skal være der kl. 14:30 :)

Se kalenderen for mere information :)

 

Vær opmærksom på, at det er ikke sikkert, vi er i vores lokaler efter kl. 15:30, da vi kan være taget på tur. 

 

CVR-nummer: 30037480

 

 

Følg os på Facebook ved at klikke her!

 

Følg os på Instagram ved at klikke her!

Velkommen til Ventilen Aalborg

Ventilen Aalborgs frivillige

Fællesbillede af de frivillige i Ventilen Aalborg(Februar, 2018)

 

Er du klar til at tage det første skridt ud af ensomheden?

Så kan Ventilen være det helt rigtige sted for dig.


Vi har åbent

Hver søndag fra kl. 15-18

Tre mandage om måneden fra kl. 17:30-20:30


Er du ny skal du komme en søndag kl. 14:30

 


"Jeg var overrasket over, hvor mange der har det ligesom jeg"

Ung, der var i mødestedet for første gangOm Ventilen Aalborg

Ventilen Aalborg er et mødested for dig, der er ensom og mellem 15 og 25 år. De andre unge du vil møde i Ventilen Aalborg er typisk meget forskellige, men I har alle ensomheden til fælles.


Nogle går i skole, er i arbejde eller praktik, mens andre går ledige eller er sygemeldte. Men en ting du vil have tilfælles med de andre unge er, at du gerne vil ud af den ensomhed du lever med i hverdagen. 

 

For at komme i et af Ventilens mødesteder skal ensomhed være din primære udfordring. Du kan godt have andre problemer og diagnoser ved siden af ensomheden, men de skal være af en karakter, så de ikke forstyrrer hverken dit arbejde med at komme ud af ensomheden eller samværet med de andre unge.

Der er dog enkelte undtagelser, som vi desværre aldrig kan tage imod i mødestederne: Unge, der har et aktivt misbrug af alkohol eller stoffer, og unge med diagnoser indenfor spektret af personlighedsforstyrrelser.

 

De frivillige er ikke klædt på til at hjælpe med disse problemer, og dermed vil de ikke kunne støtte disse unge godt nok. De vil gøre alt, hvad de kan for at hjælpe den unge videre til et mere passende tilbud.

 

Vi frivillige har ligeledes vidt forskellige baggrunde. Der vil altid være 3-5 frivillige på vagt, til at sikrer der er gode rammer for fællesskab og dannelse af nye venskaber. Du kan læse mere om os her.


Du er anonym når du kommer i Ventilen, og vi frivillige er underlagt  tavshedspligt.

 

"Prøv det - man vinder ikke noget ved at blive hjemme"

Ung, der har været i mødestedet i tre måneder

Hvad laver vi i Ventilen?
De aktiviteter du kommer til at være en del af er meget forskellige fra gang til gang. Det kan f.eks. være vi spiller spil, ser film, laver samarbejdsøvelser eller går en tur. Der er også dage hvor vi bare sidder i sofaerne, og snakker på kryds og tværs.
De mandage vi har åbent, har vi fast madaften. Her handler vi ind, laver mad og spiser sammen. Udover de faste åbningsdage, har vi en månedlig ud-af-huset aktivitet. Her kan du komme f.eks. komme med ud og skøjte, i svømmehallen, på museum, eller hvad vi nu finder på.
Du er selv med til at komme med forslag til at aktiviteter, så vi i fællesskab finder ud af hvad vi skal lave.
Generelt er det gratis at komme i Ventilen, men enkelte arrangementer kan koste et mindre beløb, med støtte fra Ventilen.
Der er f.eks. en brugerbetaling på 20 kr. når vi har madaftener.
Det er selvfølgelig frivilligt at melde sig til disse arrangementer.

Hvis du vil se lidt mere om hvad vi har på programmet, så
kan du se vores kalender her!

 

"Det er en god ide, at komme i mødestedet minimum to gange - anden gang er det knap så overvældende. Hvis man kommer herned flere gange, så lærer man også de andre bedre at kende"

Ung, der har været i mødestedet i et halvt år


Jeg vil gerne komme – hvordan gør jeg?
Det kan være rigtig svært at tage det første skridt, men det er vigtigt at huske, at alle der kommer i Ventilen, har stået i samme situation. Vi vil som frivillige hjælpe dig med at få den bedste start i Ventilen. Derfor skal du som ny komme om søndagen kl. 14:30. Her vil vi tage en kort snak med dig, hvor vi vil fortælle lidt om Ventilen,
og lære dig bedre at kende. Derefter viser vi dig rundt i vores lokaler, inden de andre unge kommer. Vi starter hver gang ud med en navnerunde. Her vil du blive præsenteret for de andre unge. Måske kan det være en hjælp for dig at en ledsagder følger dig ned til os første gang. Det kan være en forælder, en kontaktperson, eller måske en ven.  

Hvis du har nogle spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte os. Du kan se vores kontaktoplysninger i venstre side.


Vi glæder os til at møde dig :)

Du kan følge med i vores aktiviteter og meget andet ved at følge os på Facebook og Instagram.