København Ventilen forside | Log ind

Adresse:

Nørrebrogade 14D

(2. baggård, om hjørnet th., kælderen)

2200 København N

Telefon: -

E-mail: koebenhavn@ventilen.dk

Åbningstider:

 

Onsdag 17:00-20:30

Søndag 13:00-16:00

 

Første gang du kommer, skal du være der på en søndag og allerede kl. 12:15. Så tager vi en kort samtale inden de andre kommer :)

 

Se månedens aktiviteter i kalenderen

Ventilen København er et mødested for

ensomme unge mellem 15 og 25 år.

                                    

Åbningstider & aktiviteter

Åbningstider: Onsdage kl. 17 - 20.30, Søndage kl. 13 - 16.

 

I Ventilen København laver vi som regel en aktivitet ud af huset hver søndag, fx skøjtebanen, badminton, gåtur rundt om søerne og andre spændende ting. Om onsdagen har vi madaften, hvor vi laver mad og hygger med spil i mødestedet. Uanset aktivitet er det primære, at vi tilbringer nogle hyggelige timer sammen og får en masse gode fælles oplevelser.

Aktiviteterne bestemmes på et husmøde den første onsdag i måneden, hvor de unge sammen med nogle af de frivillige vælger aktiviteter og lægger en plan for de næste måneder.

Orientér dig på vores hjemmeside i kalenderen, om hvilke aktiviteter der er på programmet! 

Man skal ikke give besked eller melde sig til på forhånd, når man kommer i Ventilen - man dukker bare op. Vi mødes næsten altid i mødestedet, men husk at tjekke kalenderen, da der i sjældne tilfælde kan være undtagelser, hvis vi skal ud af huset.

  

Er du ny?

Hvis du ikke tidligere har været i Ventilen, skal du komme første gang i mødestedet søndag kl. 12:15. Her vil der være to frivillige til at byde dig velkommen. Ud fra en lille samtale vil I sammen finde ud af, om Ventilen er noget for dig. Har du lyst til at tage en forældre eller en anden med, er det helt i orden, men vi vil som udgangspunkt gerne snakke lidt med dig i enerum også.

I Ventilen er der mange søde, men meget forskellige mennesker, som kommer på forskellige dage, og der er aldrig to åbningsdage, som er ens. Derfor anbefaler vi, at man prøver at komme i Ventilen i hvert fald et par gange, også selvom man ikke første gang helt fik det ud af Ventilen, som man havde forventet.

Det kræver stort mod at komme i Ventilen første gang, og de unge, der kommer i mødestedet har ofte gået i lang tid og haft lyst til at komme ned og se, hvad Ventilen er for noget, uden at få det gjort. Derfor har vi stor respekt for dig, der komme i mødestedet første gang, og vi har stor forståelse for, at du tager et stort skridt ind i noget ukendt, og derfor måske føler dig både nervøs og sårbar. Det er selvfølgelig helt ok, og sådan har de fleste det! Vi skal gøre vores bedste for at gøre dit første besøg så behageligt og trygt som muligt.

I Ventilen er ensomhed i fokus. De frivillige agerer ikke behandlere eller rådgivere og de er ikke uddannede inden for socialfagligt relevante felter. Derfor kan man som ung ikke starte i Ventilen København, hvis man er diagnosticeret med svære psykiske lidelser eller har svære sociale problemer, som overskygger ensomheden som det primære problem.

 

De unge

De unge, som kommer i Ventilen, har forskellig baggrund - nogle arbejder eller er under uddannelse, mens andre går ledige eller er sygemeldte. Fælles for dem er, at de kæmper med en ensomhed i deres hverdag, som de har lyst til at gøre noget ved, og derfor kommer de i Ventilen. Både alders- og kønsfordelingen er nogenlunde jævn, dvs. at vi har både piger og drenge i alle aldre mellem 15 og 25 år.

 

De frivillige 

Mødestedet drives af 18 frivillige i alderen 18-30 år, som hjælper med at planlægge aktiviteterne, ligesom de sikrer, at der er gode rammer for at skabe fællesskab og nye venskaber. I Ventilen er det okay at tale om tungere emner som fx ensomhed, mobning og depression. De frivillige i Ventilen har tavshedspligt og vil altid gerne tage en snak. De frivillige er ikke professionelle og giver derfor ikke behandling, men de er selv unge og ved derfor, hvor vigtigt det er at være del af et fællesskab med andre jævnaldrende.

 

Vi håber på og glæder os til at se dig! :) Find os på Facebook!

 

Find os her:

Ventilen Københavns mødested kan være lidt svært at finde, så herunder følger et kort over vores gårdanlæg.

 

KODEN TIL BEGGE PORTE ER '1337' 

 

 Billeder af mødestedet set ude fra gården: 

 

 

 

 

 Billeder af vores hyggelige mødested:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se en video, der viser, hvordan du finder ind i mødestedet.