Adresse:

Ørstedsgade 12 st. th.

5000 Odense C

Telefon: 50 51 46 36

E-mail: odense@ventilen.dk

Åbningstider:

Søndag: 14:00-17:00 (13.30 for nye unge + kort samtale efterfølgende)

 

 

Tryk her for at komme til Ventilen Odenses Facebook-side.

Ventilen Odense er et mødested for unge i alderen 15-25 år.

Telefontid: Ventilens åbningstider. Ringer du uden for åbningstiden er du velkommen til at sende en mail til odense@ventilen.dk.

Er det første gang du kommer i Ventilen, skal du komme om søndagen kl. 13:30. Så er der tid til en snak med de frivillige, før de andre kommer. Efter mødestedet har haft åbent skal nye unge også forvente en lille snak om, hvordan den første dag er gået. 

 

Motion sammen med andre 

Ventilen Odense samarbejder med KOMsammen Odense, hvor stille unge mødes hver mandag, får rørt sig og hygger. Du kan læse mere her.

VENTILEN I ODENSE


Det er snart århundrede siden H.C. Andersen forlod Odense, men det betyder ikke, at al eventyrlighed har forladt byen. I byens centrum finder du nemlig et skønt sted fyldt med ildsjæle, og personer med åbne arme. Et sted, hvor positiv, humoristisk og tillidsvækkende stemning vægtes højt og et sted hvor livskvalitet og god trivsel er i fokus. Et sted hvor du har plads til at udvide dine sociale kompetencer. Et sted hvor du kan skrive dit eget eventyr.

 

 

HVAD LAVER VI I VENTILEN?

Det er vigtigt for os, at der altid er en hyggelig og positiv stemning i mødestedet, så man altid føler sig velkommen, hvad enten man er ung eller frivillig. Alle er velkomne - og alle skal føle sig velkomne. Den gode stemning, der eksisterer, gør at det bliver nemt at synke i de bløde sofaer og sludre om ham den irriterende lærer, om den fede bluser du lige har købt, om de dumme klassekammerater, der mobber eller hvor langt du er nået i Counter Strike. Der er ingen emner, der er for store eller for små til at vende med os i Ventilen. Det hele handler om, at vi bare er sammen.

 

Det betyder også, at vi ikke kun er sammen, når vi sidder i sofaen og sludrer - nej nej! Vi er skam også sammen om alle mulige sjove aktiviteter. Vi elsker, når der sker noget - og endnu mere elsker vi, hvis du kommer med forslag til, hvad vi skal lave, derfor holder vi en gang om måneden husmøde, hvor det er dig og alle de andre som kommer med forslag til hvad vi skal lave den næste måned. Det er også på husmødet I beslutter hvad vi skal lave af mad de næste par madaftner, og om vi skal ændre i nogle af de måder vi gør tingene på. Derudover holder vi ryste-sammen dag en gang om måneden, hvor vi kun taler om ensomhed og om, hvordan I kan hjælpe jer selv til at få det bedre.

 

HAR DU LYST TIL AT FÅ TÆNDT EN GNIST OG TA´KEGLER?

Selvom der altid er plads til én mere i vores sofa, så kan vi godt lide at lave aktiviteter ude af huset. Det betyder, når sommeren begynder at melde sin ankomst, så griller vi ofte og spiller rundbold i en nærliggende park, oftest i mosen. Er vejret ikke så godt, så kridter vi bowlingskoene og besøger den lokale bowlinghal, så der for alvor er mulighed for at tage kegler, eller også tager vi måske en tur i biffen.

 

HVORDAN TAGER JEG DET FØRSTE SKRIDT?

At tage det første skridt kan være rigtig svært, og det ved de frivillige også godt, derfor gør vi alt hvad vi kan for at gøre det hyggeligt og trygt. Det første skridt kan både være, at komme ned i mødestedet, men det kan også være at skrive en mail til os, eller måske få din mor eller søster til at skrive en mail. 

 

HVORDAN GØR JEG RENT PRAKTISK?

Der er flere måder, som du kan komme i kontakt med os på. Du kan ringe til os i åbningstiden, og du kan altid sende os en mail. Har du mere lyst til at møde os, så er du velkommen til at komme ned og besøge os om søndagen, men hvis det er første gang du kommer, så er det vigtigt, at du kommer 30 minutter før åbningstiden, så vi kan nå at få en snak med dig inden de andre møder ind i mødestedet.

 

HVAD SKER DER FØRSTE GANG JEG KOMMER?

Den første gang du kommer ned i mødestedet vil de frivillige tage en snak med dig, det er både for at vi lærer hinanden lidt at kende, men også for at sikre os at du ved, hvad Ventilen er for noget. Vi spørger blandt andet hvad du laver, om du studerer eller arbejder, om du har nogle hobbyer, og så spørger vi også lidt ind til din ensomhed. Grunden til vi gerne vil lære dig lidt bedre at kende, er at vi gerne vil være sikre på at Ventilen lige er stedet for dig, og når vi sammen med dig har fundet ud af at det er det, så hjælper vi dig med at hilse på alle de andre unge der kommer hos os. 

 

Vores åbningstider er:

Søndage 14:00 - 17:00.

 

Er du ny skal du som tidligere nævnt møde ind til en samtale med vores frivillige 30 min. inden søndagsvagten begynder. Du kan vælge at sende os en mail, så vi ved, at du kommer, men er også velkommen til at komme uanmeldt.