Ventilen har 15 mødesteder rundt om i Danmark. Her mødes unge og frivillige og snakker og hygger. Ofte laver man mad sammen, går i biffen eller sidder og spiller spil.

Mødestederne er et tilbud til ensomme unge i alderen 15-25 år.

Mødestederne har typisk åbent 1-2 gange om ugen. Derudover laver de lokale Ventiler gerne nogle forskellige ture og arrangementer med jævne mellemrum.

 

Derudover har Ventilen fem KOMsammen-tilbud, hvor unge dyrker motion og laver mad sammen. 

KOMsammen er et tilbud til ensomme unge i alderen 15-30 år.

Føler du dig ensom?

Ensomhed er en følelse. Derfor er det umuligt at komme med helt klare svar på, hvornår man er ensom – eller hvad det overhovedet vil sige. Men hvis du ikke føler, at du har nogen jævnaldrende at tale med om de ting, du går og tænker over, så føler du dig måske ensom. På disse sider kan du læse mere om, hvad det vil sige at være ung og føle sig ensom, og hvordan Ventilen kan hjælpe dig.

 

Alene eller sammen med andre
Du kan godt føle dig ensom, selvom du er sammen med andre. Du har måske nogle venner eller kammerater, som du bare ikke føler, at du kan tale alvorligt med. Det kan også være, at dine rigtig gode venner bor meget langt væk, så du ikke ser dem så tit.

Du kan også føle dig ensom, hvis du er meget alene – og ikke selv har valgt det. Hvis du ikke har nogen at gå i byen eller på café med, og ikke rigtig ser nogen jævnaldrende udenfor skoletiden.

 

Hårdt at føle sig ensom
Det er rigtig hårdt, at føle sig ensom. Mange tror, at det må være fordi, der er noget galt med dem, og får rigtig dårlig selvtillid. Og det bliver også svært at håndtere de følelser og beslutninger, der hører ungdommen til. For det er vigtigt at have venner at diskutere både kærester, studier, forældre og meget andet med.

Alle har prøvet at være ensomme ind i mellem. Måske var bedsteveninden ikke i skole, eller du oplevede noget, der fyldte så meget, at vennerne ikke rigtig forstod dig. For mange varer ensomheden i en længere periode. Det er naturligt at passe på sig selv, så hvis du har prøvet at blive såret af en nær ven – eller følt dig mobbet og afvist af nye klassekammerater – så trækker du dig måske lidt ind i dig selv, og passer på med at åbne op overfor andre. Men man kan også blive så lukket, at det er svært at få nye venner.

 

Vejen ud af ensomhed
For at komme ud af ensomheden, så skal du turde åbne dig. Og du skal øve dig i at møde nye mennesker. Det handler også om at arbejde på selv at blive en god ven, og være ligeså loyal og lyttende, som du selv ønsker dine venner skal være.

Alle de unge, der kommer I Ventilens mødesteder, har prøvet at føle sig ensomme. Vi tilbyder en hyggelig atmosfære, hvor du kan komme som du er – og øve dig i at møde nye mennesker. Her er det ikke tabu at sige, at man savner venner. Men før du kommer i Ventilen, skal du have besluttet, at du er klar til at arbejde for det. Det er ikke din egen skyld, at du er ensom – men du er den eneste, der kan gøre noget ved det.

 

Ensomhed som primære problem
For at komme i et af Ventilens mødesteder skal ensomhed være din primære udfordring. Du kan godt have andre problemer og diagnoser ved siden af ensomheden, men de skal være af en karakter, så de ikke forstyrrer hverken dit arbejde med at komme ud af ensomheden eller samværet med de andre unge. Der er dog enkelte undtagelser, som vi desværre aldrig kan tage imod i mødestederne:

Unge, der har et aktivt misbrug af alkohol eller stoffer, og unge med diagnoser indenfor spektret af personlighedsforstyrrelser.

De frivillige er ikke klædt på til at hjælpe med disse problemer, og dermed vil de ikke kunne støtte disse unge godt nok. De vil gøre alt, hvad de kan for at hjælpe den unge videre til et mere passende tilbud.

Læs mere under "spørgsmål om mødestederne".

I Ventilens tilbud KOMsammen arbejder vi også med ensomhed, men her har vi en lidt bredere målgruppe. Læs mere her.

 

Kontakt ventilen

Hvis du vil høre mere om ensomhed – eller Ventilen – så kan du kontakte os på info@ventilen.dk eller telefon 70 208 308.