Netwerk

Kort beskrivelse 

I samarbejde med Mary Fonden klæder Ventilen skoler på til at styrke elevernes fællesskab og klassekultur, for på den måde at forebygge ensomhed på ungdomsuddannelser. Netwerk skal gøre eleverne opmærksomme på, hvor vigtigt det er, at alle har det godt i klassen, for at den kan fungere optimalt - og hvordan de selv kan bidrage til dette. Samtidig giver det lærerne redskaber til at hive det sociale aspekt med i undervisningen og tage de svære, men nødvendige snakke.  

Siden 2012 har 60 skoler, herunder ca. 24.000 elever arbejdet med Netwerk.

Projektet er støttet af Lauritzen Fonden.

 

Læs mere om projektet på www.projektnetwerk.dk.

Se en lille film om Netwerk her 

 

Baggrund

6 % af eleverne på de gymnasiale uddannelser - eller 1-2 elever i hver klasse - føler sig ensomme i en grad, hvor de overvejer at droppe uddannelsen, og hvor de er i fare for at udvikle så lavt et selvværd, at det kan give dem en dårlig livskvalitet på længere sigt. Det skriver Mathias Lasgaard og Nanna Kristensen i rapporten ”Ensom i gymnasieskolen” fra 2009.

Det manglende fokus på de ensomme elever i gymnasierne har altså ikke bare store personlige, men også samfundsmæssige konsekvenser. Derfor satte Ventilen i efteråret 2009 gang i projekt "Netværk ud i livet" - et pilotprojekt på gymnasier i hovedstadsområdet.

Netwerk er en udbyggelse af dette projekt, og med Ventilens og Mary Fondens samarbejde er det blevet muligt at gøre det både større, bedre og landsdækkende.  

 

Følgeforskning

Ved skolestarten i 2012 afprøvede 17 gymnasieskoler projekt Netwerk, der har til formål at forebygge og afhjælpe ensomhed på ungdomsuddannelser. Samtidig blev en omfattende evaluering af projektets første del igangsat.

For information om følgeforskningen på Netwerk, læs mere her

Download rapport - spor 1 her.

Download rapport - spor 2 her.

 

For mere information kan du kontakte Netwerk på netwerk@ventilen.dk eller telefon 70 208 308.

 

Læs mere om Mary Fonden på www.maryfonden.dk.